Ćikić: Da smo i mi dobili meč, ne bi bilo nezasluženo

Trener SKK Student za SportSport.ba

Ćikić: Da smo i mi dobili meč, ne bi bilo nezasluženo

D. Vejo

Nakon serije dobrih rezultata, banjalučki Student je večeras pretrpio poraz na svom parketu od starog poznanika Prijedora, s kojim je prošle sezone igrao finale play-offa prvenstva.

Strateg Banjalučana kako kaže nema šta zamjeriti svojim igračima, jer su se borili do kraja, ali nije išlo.

Prvo čestitke ekipi Prijedora na pobjedi. Da smo i mi dobili meč, ne bi bilo nezasluženo. Kako smo mi dobili njih u gostima, tako su i oni nas. U Prijedoru smo slavili sa sedam razlike, danas smo izgubili sa šest. Najavio sam da će utakmica biti na jednu loptu. Tako je i bilo do nekakve penal završnice, a zatim je otišlo na ovoliko razlike jer smo pokušali stizati prednost gostiju na jedan težak način, pravljenjem faulova kod kojih nismo odabrali prave igrače koji će šutirati slobodna bacanja. Nije bilo koncentracije u zadnje dvije minute, morali smo odigrati pametnije i zrelije pogotovo pojedini igrači. Na egal rezultatu smo imali brz šut iz kontre, pa smo imali jednu izgubljenu loptu. Ali to je košarka, idemo dalje, idemo se boriti. Imamo još tri utakmice da odigramo hrabro i pošteno. Nadamo se da će se ostali rezultati poklopiti kako bi ušli u play-off. Moram da kažem da je ostala jedna situacija kristalno jasna, gdje sam siguran da je bio faul, a gdje je bio bonus. Smatram da bi to Srđan Lončar realizovao gdje bi bilo plus dva, ali eto na nesreću iz takve situacije primamo trojku od tablu. Nismo imali sreće na kraju i to je kumovalo našem porazu. Ne mogu reći da se igrači nisu borili, postojala je želja to nije bilo sporno, što je uvijek potrebno. Ovako kada se boriš, a neke stvari ne idu onda je potrebno pružiti protivniku ruku. Idemo ohladiti glave, pa nastavljamo dalje", kazao je za SportSport.ba trener SKK Student, Aleksandar Ćikić.

Do kraja regularnog dijela prvenstva, ekipu Studenta očekuju još tri utakmice. Prvo će gostovati u Ugljeviku ekipi Rudara, zatim će na svom parketu u gradskom derbiju dočekati Borac dok će u posljednjem kolu snage odmjeriti sa trenutnim liderom Radnikom u Bijeljini.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije