Ćikić: Kvalitetan pristup igri vodi nas do realizacije

Trener SKK Student pred meč s Gradinom

Ćikić: Kvalitetan pristup igri vodi nas do realizacije

D. Vejo

Košarkaši banjalučkog Studenta večeras nastavljaju s prijateljskim utakmicama u sklopu priprema za novu sezonu.

Izabranici Aleksandra Ćikića kao i do sada, naporno treniraju te se nadaju rezultatima kao i u minulom prvenstvu, gdje su bez premca bili vodeća ekipa na tabeli. Svoju kako fizičku tako i psihičku formu, Banjalučani će provjeriti večeras pred svojom publikom, a povodom svega, oglasio se i trener domaće ekipe.

"Očekujem da ponovimo igru kao u prvom poluvremenu protiv ekipe OKK Borac u Mrkonjić Gradu na turniru, te da ispravimo neke greške i slabosti koje smo na tom meču pokazali. Kvalitetan pristup igri vodi nas do realizacije principa koje radimo na treninzima", rekao je za SportSport.ba strateg Studenta, Aleksandar Ćikić.

U večerašnjoj generalnoj provjeri, u timu neće biti nekoliko standardnih igrača.

"Kapiten Lončar ima sitnu povredu skočnog zgloba koju je zaradio tokom utakmice s OKK Borac ali će igrati. Večeras ćemo igrati bez prvog centra, Andreja Tomića, koji ima dodatnu edukaciju u Sarajevu vezano za psihologiju, jer je taj fakultet završio u Americi. Pošto se radi o studentskom klubu, razumijemo ovakve obaveze koje su uz košarku prioritet u našem klubu. Ostali momci su zdravi i spremni za narednu provjeru", zaključuje Ćikić.

Ovo je još jedan od dokaza, da su odnosi na relaciji igrači i stručni štab na izrazito velikom nivou.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi