Ćikić: Odigrali smo pametno i zrelo

Trener SKK Student nakon velikog trijumfa

Ćikić: Odigrali smo pametno i zrelo

D. Vejo

Ekipa Studenta koju sa klupe predvodi Aleksandar Ćikić vratila se na pobjedničke staze, nakon što je večeras u "Kampusu" pred svojom publikom srušila prvoplasirani tim u ligi ekipu Sokoca.

Paklen ritam nametnuo se košarkašima banjalučkog Studenta, ali oni to stoički podnose što su dokazali i večerašnjim trijumfom. 

Prve utiske nakon meča, kazao je strateg banjalučkog sastava.

"Zavrtilo se prvenstvo nakon 13 kola i sigurno da su sve ekipe pametnije nakon toliko utakmica, pa tako mislim da smo i mi odigrali pametno i zrelo u odnosu na protivnika koji je lider u prvenstvu. Sokolac je u Banja Luku sigurno došao po bodove, nije došao znajući da će izgubiti ovu utakmicu, a mi smo uradili sve da ih spriječimo u tome. Akcenat je bio da se zaustavi njihova igra na niskom postu i da se smanji njihov broj ofanzivnih skokova što smo u velikoj mjeri i uradili, jer 11 njihovih skokova u napadu je prihvatljivo s obzirom da znaju skočiti i 25 puta po meču. Njima je nedostajao igrač Miljan Pajić što je nama uveliko pomoglo, iako ne vjerujem da bi nešto drugačije bilo jer smo se spremili da ofanzivni skok i unutrašnju igru branimo kolektivno. Smatram da je ovaj broj poena koji smo primili taj nekakav broj koji treba da držimo", rekao je za SportSport.ba trener SKK Student, Aleksandar Ćikić.

Za Banjalučane nema odmora, jer ih već narednog vikenda očekuje izuzetno teško gostovanje u Bileći ekipi HEO-a.

"To je jedno od najtežih gostovanja. Bileća je grad koji živi za košarku. Tamo je uvijek teško igrati. Ali vidim po momcima da su jedva čekali utakmice protiv Radnika, protiv Sokoca evo sada i HEO-a. S toga idemo u Bileću da se igramo košarke, jer ipak je ovo rang takmičenja u kojem se ne može profesionalno nositi da je poraz nešto što će skidati glave u smislu otkaza", dodaje Ćikić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi