Ćikić: Ovaj trijumf je zasluga cijele ekipe

Strateg SKK Student zadovoljan derbijem

Ćikić: Ovaj trijumf je zasluga cijele ekipe

D. Vejo

Nakon Prijedora, izabranici Aleksandra Ćikića večeras su u dvorani "Borik" srušili i gradskog rivala ekipu Borca u okviru 12. kola Prve muške lige Republike Srpske.

U dosta uzbudljivom susretu, plavo-bijeli su diktirali tempo tokom većeg dijela meča, a pogotovo je bilo napeto u posljednjem kvartalu gdje su svi prisutni na tribinama mogli da vide pravu košarkašku poslasticu.

Zadovoljan igrom svojih izabranika, je i sam šef struke na klupi gostiju.

"Srđan pravi prevagu, ali ne bih rekao da je to zasluga jednog igrača uz ogromno poštovanje prema kapitenu. Ono što smo tokom cijele nedjelje radili, to smo prenijeli na teren. U jednom je trenutku razlika bila plus 21, nije realno bilo očekivati da ćemo tu prednost držati do kraja. Osjetila se nervoza i kod mojih igrača, jer nije lako igrati pred ovolikim brojem ljudi. Naši malo iskusniji igrači, a to su oni od 23 ili 24 godine, stegla im se ruka tokom slobodnog bacanja, pravili su nesportske faule. Davidović je izašao iz toka utakmice zbog istrpljenih faula. Vezali smo trijumf u dva gostovanja, sada nas očekuju tri domaće utakmice", izjavio je za SportSport.ba trener SKK Student, Aleksandar Ćikić.

Naredni meč za bodove, Student igra za sedam dana kada na svom parketu dočekuju ekipu Radnika iz Bijeljine.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi