Ćikić: Pametnom igrom do pobjede

Trener SKK Student pred meč sa Rogaticom

Ćikić: Pametnom igrom do pobjede

D. Vejo

Koašarkaši banjalučkog Studenta će u okviru šestog kola Prve muške lige Republike Srpske na svom terenu dočekati ekipu Rogatice.

Prošlogodišnji finalista play-offa lige, u ovaj meč ulazi nakon poraza od Slavije u Istočnom Sarajevu, te se nadaju da će pred svojom publikom popraviti učinak. Povodom predstojeće utakmice, svoja očekivanja kazao je iskusni strateg domaće ekipe u ovom susretu.

"Dolazi nam ekipa Rogatice koja je dugogodišnji član Prve lige Republike Srpske, što govori da je iskustvo na njihovoj strani, te su u blagoj prednosti kada je u pitanju taj segment. Mi smo nakon poraza od KK Slavija napravili analizu grešaka gledajući snimak, te smo treningom uklanjali iste. Do srijede smo imali između šest i sedam igrača na treningu, a razlog tome jesu povrede i privatna dešavanja kod košarkaša, što je otežavalo rad. No nemamo opravdanje, očekujem da budemo spremni te da odigramo maksimalno skoncetrisano, pametno, agresivno, te da pobjedom pokušamo sezonu okrenuti u željenom pravcu", ističe za SportSport.ba trener SKK Student, Aleksandar Ćikić.

Utakmica između Studenta i Rogatice igra se u nedjelju od 20 sati u "Kampusu".

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi