Čikić: Presudili želja i agresivnost

SKK Student uvjerljiv protiv Teslića

Čikić: Presudili želja i agresivnost

D. Vejo

U okviru devetog kola Prve muške lige Republike Srpske, košarkaši banjalučkog kluba Student na svom terenu savladili su ekipu Teslića uvjerljivim rezultatom 112:49.

U prvom poluvremenu viđena je jaka muška igra, ponajviše u prvoj četvrtini gdje su gosti u par navrata vodili. Visok tempo domaćina u drugom dijelu utakmice tim iz Teslića nije mogao da prati, već na kraju treće dionice stvorena ogromna prednost.

"Ekipa iz Teslića bila je oslabljena, nije im došla prva petorka. Očekivali smo zonsku odbranu od strane protivnika, što nam je stvorilo probleme u prvom poluvremenu jer nismo počeli sa standardnom peticom, nego smo pružili šansu mlađim igračima koji su to zaslužili zalaganjem na treningu. Ali sve u svemu, u drugom dijelu meča pokazali smo veću želju i agresivnost u igri što mislim da je presudilo da ishod utakmice bude ovakav", rekao je za SportSport.ba trener domaće ekipe Aleksandar Čikić.

Iako neočekivana razlika, mišljenje trenera dijele i igrači.

"U prvoj četvrtini ušli smo slabije u napad, tako da su se oni držali neko vrijeme i pružali nam otpor. Ali već u drugom dijelu smo se stabilizovali, spustili loptu i pojačali trčanje čime su se oni otvorili te smo tako došli do ovako visoke razlike koju ruku na srce baš i nismo očekivali", dodao je za naš portal plejmejker banjalučana Srđan Lončar.

U devet odigranih kola, tim iz grada na Vrbasu ima osam pobjeda i jedan poraz, čime su vodeći na tabeli. U narednom kolu, SKK Student gostuje drugoplasiranoj Sutjesci iz Foče.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti