Ćikić: Student je mlad tim, pun ambicija, želje i volje

Trener SKK Student za SportSport.ba

Ćikić: Student je mlad tim, pun ambicija, želje i volje

D. Vejo

Košarkaši banjalučkog Studenta nisu uspjeli da ponove prošlogodišnji rezultat i ostvare željeni plasman u play-off Prve muške lige Republike Srpske, ali uprkos toj činjenici, plavo-bijeli ne kriju zadovoljstvo urađenim do sada.

Mlad i perspektivan tim, gorio je od želje za dokazivanjem što je iz utakmice u utakmicu pokazao i na parketu banjalučkog Kampusa. Srđan Lončar i njegovi saigrači, rušili su mnoge zahtjevne prepreke pred svojom publikom, pa je tako konačni cilj za dlaku pobjegao iz ruku.

Iako su ostali bez play-offa, šef struke Banjalučana ističe da je zadovoljan postignutim uspjehom i pored svih nedaća koje su ih pratile tokom sezone.

"Rezultatski gledano, znam da moja ekipa može bolje i samo su nas neke nesrećne okolnosti dijelile da ponovimo i prestignemo prošlogodišnji uspjeh. Uspjeli smo da savladamo sve protivnike sem Radnika, koji je lider na tabeli, a i od njih smo kod kuće izgubili na jedan posjed lopte. U sezonu smo ušli na vrijeme sa jasnim ambicijama, da igramo play-off. Međutim, nakon odlaska Nebojše Pavlovića u Mađarsku, koji je sa Srđanom Lončarom i trebao da bude okosnica tima, ambicije su se promijenile i neka sredina tabele se nametala kao realnost. Ipak, uz brojne probleme sa povredama bitnih igrača, doveli smo sebe pet do šest kola prije kraja, da možemo u play-off, koji se izmakao bukvalno u pet minuta iz treće utakmice. No, nije sezona stala u posljednje tri utakmice. Poraz od Slavije gdje nismo bili kompletni i od Teslića nas je odvojio od play-offa ali isto tako okrenuo sezonu u pravom smjeru, gdje ne bi bilo nezasluženo da smo bili u gornjem dijelu tabele. Mnogo stvari na koje nismo mogli uticati treningom, su kumovali šestim mjestom na tabeli", rekao je za SportSport.ba trener SKK Student, Aleksandar Ćikić.

O svojim igračima, imao je samo riječi hvale.

"Pošto se radi o mladom timu, kojem se zahvaljujem na dobroj saradnji, nismo težili rezultatu kao jednom mjerilu uspjeha. Velika je stvar što nam se vratio Peđa Lončar, koji je napravio pauzu od devet mjeseci i pokazao da može igrati na većem nivou. Nadam se da će pokazati još veću ambiciju za ozbiljnim bavljenjem košarkom jer on to zaista može. Izborom igrača koji su 1998 godište pokazali smo da ih želimo razvijati. Bojović je bio na Evropskom prvenstvu za juniore. Jako mi je žao što je doživio povredu nakon serije od četiri utakmice gdje je bio na double-double učinku, a u tom trenutku je bio bitan za nas. Na kraju sezone je pokazao da je sazrio za veće stvari. Rajković je imao neke dobre partije ove godine ali ima dosta prostora za napredak u svakom segmentu. Đukarić sigurno može mnogo bolje, Milaš također. To su sigurno momci koje će klubovi iz RS i BiH tražiti, a svi oni preko ljeta moraju da rade na sebi kako bi se to ostvarilo. Taj period između 18. i 23. godine je po mom mišljenju, gdje igrači trebaju da pokažu odlučnost, upornost i želju za igranjem košarke. Naš tim je ciljano bio sastavljen baš ovim prosjekom od 21. godine", dodaje Ćikić.

Predstojeći period, tim iz grada na Vrbasu iskoristiće da se što bolje spremi za ono što ih očekuje u budućnosti.

"Slijedi nam odmor, razgovori sa upravom o aktivnostima u netakmičarskom periodu. Ekipama koje su ušle u play-off čestitam i želim puno sreće u istom", zaključuje strateg Banjalučana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi