Cilj je playoff, sve ostalo je premija

Muhamed Pašalić nakon najbolje partije u Grčkoj

Cilj je playoff, sve ostalo je premija

Iza nekadašnjeg kapetana Bosne Muhameda Pašalića još je jedan dan pun kvalitetnog dokazivanja u jakoj košarkaškoj ligi Grčke. Velika pobjeda nad Panathinaikosom (79:70) je vrijedan "skalp" ovoga kluba nakon vikenda koji je donio, uz ovako veliku pobjedu i veliki pomak na tabeli, jer Kavala je sada na trećem mjestu Heba lige sa 10 bodova.

Informacija je za nas veća ukoliko znamo da je Pašalić protiv "zelenih" Željka Obradovića odigrao svoju najbolju partiju od kada je u Grčkoj i u kojoj je statistika bila za pamćenje. Za samo 28:08 minuta ovaj igrač, koji se našao na prvobitnom "proširenom" spisku reprezentativaca za Eurobasket u Litvaniji, postigao je 19 poena uz odličan šut (za dva 3/3, za tri 4/8). Asist, 4 skoka i jedna "krađa" bilo je dovoljno za valorizacioni indeks 16.

Nakon utakmice Pašalić je za SportSport.ba govorio koliko je ovo važna pobjeda za Kavalu i na koji način je ona izborena.

"Pa ovo je istorijska pobjeda za Kavalu, velika pobjeda za svakog pojedinca, ne dobija se evropski prvak svaki dan. Imao sam dobru noć, kao i svi moji saigrači, motiv je bio veliki i kad igrate srcem dobre se stvari dešavaju", rekao je Pašalić te spomenuo par igrača čija imena svakako imaju svoju težinu.

"Najviše su me čuvali Diamantidis i Calathes,malo Jasikevicius i Logan. Obradović je to na sebi svojsten način doživio. Ali ovo je jednostavno bila naša noć. U dvorani je vladala ludnica, bukvalno ludnica", govorio nam je ovaj igrač u svojoj "seson high" večeri spremajući se za izlazak i proslavu zbog osvojenih vrijednih bodova. Uspjeli smo saznati još nekoliko informacija od Pašalića.

"Pa, ja se još uvijek privikavam na ligu, sudije i ostalo, ali zadovoljan sam i ekipom i trenerom. Ne vjerujem da će apetiti nakon ove pobjede bitno porasti. Cilj je i dalje play off, sve ostalo je premija."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.