Cirkus Colorado ponovo u vašem gradu

KSBiH krije informacije o odgodi 2. kola

Cirkus Colorado ponovo u vašem gradu

A. Beganović

Drugo kolo Prvenstva Bosne i Hercegovine za košarkašice, koje je trebalo biti odigrano ovog vikenda je odgođeno, tako da se cirkus u režiji Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine nastavlja.

Prije odigravanja 1. kola Prvenstva Bosne i Hercegovine SportSport.ba je pisao o problemima u kojima se nalazi klupska košarka u Bosni i Hercegovini, kako ženska, tako i muška.

Samo par dana prije početka Prvenstva BiH za košarkaše nije se znalo koliko će, niti koji će klubovi nastupati u istom. Liga 12, Liga 13, Liga 14... Pitanja je bilo mnogo, a čelnici Košarkaškog saveza su mudro šutili i krojili su planove. Ti meni, ja tebi, oni nama, deviza je kojom se vodio vrh Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine i na kraju je donesena odluka. Kreće prvenstvo, Liga će brojati 13 klubova s tim da će u istoj učešće uzeti i novonastali klub Royal Bosna.

Interesi svih strana su zadovoljeni, no samo sedmicu poslije KK Posušje, koji s obzirom na postignute rezultate iz prošle sezone nije ni trebao igrati u elitnom rangu takmičenja, od istog odustaje. Cirkus je nastavljen...

Međutim, to nije sve. Samo nekoliko dana nakon početka Prvenstva BiH za košarkaše startovalo je i Prvenstvo BiH za košarkašice. I opet problemi, a oni koji su se usudili napisati par rečenice o cirkusu u režiji Košarkaškog saveza BiH bili su rušioci svega, pa i države. Čudno, zar ne?

Ali, vratimo se prvenstvu BiH za košarkašice, a nekom drugom prilikom ćemo o patriotima i borcima za bolje sutra klupske košarke u našoj zemlji. Odigrano je 1. kolo, iako se prije istog podigla velika prašina jer je čelnik ŽKK Mladi Krajišnik razočaran odnosom KSBiH i prema njegovim riječima, nepoštivanja dogovora postignutih ranije, propagirao igranje Lige RS, pa tek onda završnicu Prvenstva Bosne i Hercegovine. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Iz Košarkaškog saveza BiH njegove prijetnje nisu shvaćali ozbiljno, odnosno odlučili su ih ignorisati, te su Ligu započeli bez Mladog Krajišnika. Međutim, samo nakon odigranog jednog kola na adresu klubova stiglo je saopštenje da se 2. kolo prolongira, te da se zakazuje sastanak Upravnog odbora KSBiH i ženskih košarkaških klubova, a odluka o prolongiranju 2. kola nije objavljena na zvaničnim stranicama Saveza.

Cirkus se nastavlja, čelnici Košarkaškog saveza BiH u ovom trenutku nisu se spremni izboriti sa istim i to ponajviše radi vlastitih interesa,  a javnosti će konačno morati odgovoriti na mnoga pitanja vezana za probleme u klupskoj košarci i samom Savezu, pa i zbog čega recimo još uvijek egzistira Košarkaški savez Herceg Bosne ili pak zbog čega je Bosna i Hercegovina jedna od rijetkih članica FIBA-e, koja nema ženske seniorske košarkaške reprezentacije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.