Cooper se vratio, plaćeno osiguranje za Teletovića

Pred početak međunarodnog turnira

Cooper se vratio, plaćeno osiguranje za Teletovića

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će u Skenderiji odigrati prvi susret na košarkaškom turniru, na kojem pored našeg tima igrati i Bjelorusija, Italija i Crna Gora. 

Danas je u hotelu Crystal održana press konferencija na kojoj se prisutnim medijima obratio 

"Povod za press-konferenciju je turnir koji imamo u Sarajevu, ovako snažan, sa uglednim gostima iz Italije, Crne Gore i Bjelorusije koja nije za podcijeniti. Željeli smo košarku približiti javnosti i omogućiti našim reprezentativcima da što manje putuju. Svi učesnici turnira su stigli. Italija je tu sa NBA igračima, Crnogorci bez NBA igrača i dobra Bjelorusija", rekao je Harun Mahmutović, generalni sekretar KSBiH.

"Nakon 15 dana u nekom ozbiljnijem ciklusu dosta smo toga uradili. Vidjeli smo sa kojim potencijalom raspolažemo i ovo je jedna prava prilika za Duška da vidi sa čim raspolaže tokom samih mečeva, te da zna na koga može računati. Svakako to je prilika da vidi šta može promijeniti na taktičkom planu. Čekamo još na Nurkića, Varpca i Buzu, te ćemo ući u završni dio priprema", rekao je asistent Dušana Ivanovića, Trajković.

"Utakmica sa Bjelorusijom će pokazati šta možemo i šta moramo popraviti. Igrači su umorni nakon uvodnog ciklusa. Nakon turnira planirano je da se pojačava intenzitet treninga, kako bi pojačali tempo za 12. avgust", dodao je Trajković.

"Italija je već u dobroj formi, igrali su već jedan turnir, osvojili su ga. Mi ne očekujemo nešto puno, nije nam cilj da osvojimo prvo mjesto, već da se uvjerimo u mogućnosti ovog tima. A želimo i vidjeti koliko mogu ova tri mlada igrača koja će nam se priključiti u nastavku. Dosta dugo sami sebe napadamo, sami sebe branimo. Sada ćemo imati priliku braniti i napadati protiv drugih reprezentacija", kaže Ivanovićev pomoćnik.

"Jošilo je povrijedio skočni zglob i već osam dana ne trenira. Knežević je počeo trenirati prekjučer. DJ Cooper je imao problema sa zadnjom ložom i nožni prstom. On trenira ali ne punim intenzitetom. Očekujem da mu Duško pruži šansu, ali on još uvijek nije u potpunosti spreman", istakao je Trajković.

Kapiten košarkaške reprezentacije Mirza Teletović će nastupiti na turniru obzirom da je KSBiH jučer platio osiguranje.

Raspored utakmica košarkaškog turnira u Sarajevu: 

18.7.2014:

17:30 BiH - Bjelorusija 
20:00 Italija - Crna Gora

19.7.2014:

17:00 BiH - Italija
20:00 Bjelorusija - Crna Gora

20.7.2014:

17:30 BiH - Crna Gora
20:00 Italija - Bjelorusija

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.