Crvena zvezda poražena u Skoplju

ABA liga

Crvena zvezda poražena u Skoplju

M. Šljivak

Košarkaši MZT-a iz Skoplja savladali su večeras na svom parketu u 12. kolu ABA lige ekipu Crvene zvezde rezultatom 65:58.

Prva četvrtina je donijela dosta tvrdu košarku. MZT je pokazao da će biti izuzetno motivisan protiv favorizovanog protivnika, a nakon prvih 10 minuta domaći su imali poen prednosti 18:17.

Sa odličnom igrom su nastavili i u drugoj dionici. Igrali su jaku odbranu na koju Zvezda nije imala rješenja, pa je MZT na odmor otišao sa osam poena prednosti 36:28.

Uspjela je Zvezda da se vrati u igru u trećoj dionici. Ovaj dio igre su  dobili 18:13, pa se u završnu dionicu ušlo sa samo tri poena prednosti za domaći tim 47:44. 

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Ipak, u završnici susreta MZT nije dopustio da Zvezda stigne do preokreta. Priveli su susret kraju i zasluženo su stigli do pobjede.

Davis je s 19 poena predvodio MTZ, dok je kod Zvezde Nelson ubacio 13 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti