Crvena zvezda zabila čak 112 poena MZT-u

Ubjedljiv trijumf aktuelnog prvaka

Crvena zvezda zabila čak 112 poena MZT-u

Aktuelni prvak ABA lige Crvena zvezda danas je u dvorani Aleksandar Nikolić u Beogradu razbio makedonski MZT iz Skoplja.

Zvezda je Makedoncima 'utrpala' čak 112 poena, a na kraju je slavila sa 39 poena razlike.

MZT je dostojan rival Zvezdi bio samo u prvoj četvrtini koja je okončana s prednošću domaćeg tima rezultatom 28:23, da bi beogradski klub na poluvrijeme otišao s dvocifrenom prednošću +12 (58:46).

Uslijedila je treća četvrtina u kojoj je na terenu postojao samo jedan tim. Zvezda je tu dionicu riješila u svoju korist rezultatom 33:8, da bi u posljednjoj četvrtini mirno privela posao kraju i slavila sa 112:73.

Crvenu zvezdu je sa 17 poena predvodio Radičević, a pratili su ga Feldeine sa 15 i Lessort sa 14 poena. Zanimljivo je da su u pobjedničkom timu čak sedmorica košarkaša završila utakmicu sa dvocifrenim poenterskim učinkom.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

U MZT-u je daleko najbolji bio Trajkovski sa 30 poena, a Lalić je postigao 14.

Za Crvenu zvezdu je ovo bila četvrta pobjeda, a za MZT četvrti poraz u dosadašnjih šest utakmica ABA lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti