Čudesni Knowels za trijumf Zadra u Skoplju
Foto: ABA

ABA liga, 3. kolo

Čudesni Knowels za trijumf Zadra u Skoplju

M. Šljivak

Košarkaši Zadra pobijedili su večeras u Skoplju MZT 85:80 u posljednjoj utakmici 3. kola ABA lige.

Odličan meč odigrao je hrvatski predstavnik i na kraju je došao do trijumfa, prvog u novoj sezoni.

Od samog početka bilo je vidljivo kako favorizovani MZT neće imati lagan posao protiv Zadrana. Gosti su igrali zaista odlično, a nakon prve dionice imali su prednosti od 15:18.

Domaći su međutim većim dijelom drugog perioda imali prednost. Razlika je išla i do plus šest, ali je Zadar odličnom završnicom prvog poluvremena na odmor otišao  neriješenim rezultatom, 39:39.

Izjednačena košarka s mnogo preokreta viđena je i u nastavku. Ekipe su imale periode igre u kojima su kontrolisali rezultat, a MZT je u posljednji period ušao sa plus dva, 63:61.

U neizvjesnoj završnici bolje se snašao Zadar. Posljednji minut su dobrom odbranom ostavili MZT bez poena i serijom od 7:0 završavaju posao u ovom meču za prvu pobjedu u sezoni.

Preston Knowles je večeras bio fantastičan. Ubacio je 25 poena i imao je čak osam ukradenih lopti. Brzoja je dodao 17, a Božić 16 poena.

Kod MZT-a najefikasniji je bio Jure Lalić sa 23 poena.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi