Čudesni Mirza Teletović

Kakav vikend naših košarkaša

Čudesni Mirza Teletović

Vikend iza nas, kada su u pitanju nastupi naših košarkaša bio je jedan od najupečatljivijih ove sezone.

Najbolje utakmice u svojim prvenstvima imalo je dosta naših sadašnjih ali i budućih reprezentativaca. Teletović je već sedmu utakmicu za redom najbolji u Caji Laboral, Bajramović kao i Ikonić su postigli najbolje učinke dosada, kada su njihovi nastupi u Turskoj u pitanju. Pašalić se na odličan način predstavio u Heba ligi, dok je Kapelan upisao svoje prve minute ove sezone. Razloga za slavlje je tokom vikenda zaista bilo. Krenimo redom. 

Goran Ikonić je protiv Galatasaraya opet pokazao zašto je prošle sezone bio MVP Final Foura Eurochalengea. U porazu Pinara protiv Galate (79:72) postigao je 15 poena i bio najbolji u svom sastavu. Polako ali sigurno Ikonić dostiže prošlosezonsku formu, a nakon 3. kola TBL lige, sada smo već sasvim sigurni da su nešto slabije partije tokom okupljanja naše reprezentacije za vrijeme priprema i samog Eurobasketa prouzrokovane neugodnom povredom potkoljenice tokom završnice prvenstva Slovenije.

Elmedin Kikanović je sa Eniseyem doživio i drugi poraz u nizu, ovaj put od Lietuvos Rytasa (75:82). Kikanović je postigao 4 poena i isto toliko skokova. I u prošlom kolu je imao 4 skoka.

Mirza Teletović je opet bio fenomenalan! U pobjedi Caje Laboral nad Valladolidom (tom prilikom su prekinuli seriju od dva poraza) Teletović je upisao svoj prvi ovosezonski double-double sa 17 poena i 10 skokova. Ovo je sedma utakmica Laborala od početka ove sezone u kojoj je naš reprezentativac najbolji igrač u timu za koji nastupa. Nevjerovatno!

Kenan Bajramović je u pobjedi Banvita nad Hacettepeom (84:76) odigrao najbolju partiju od kada je stigao u Tursku. Naš igrač je postigao 18 poena. Vijest je još pozitivnija ako se zna da ja Banvitu ovo prva pobjeda nakon 3. kola TBL-a.

Muhamed Pašalić je jedan od onih koji je obilježio ovaj vikend. Već u 2. kolu Heba lige se istakao u pobjedi Kavale nad Paokom (75:60) sa 13 poena. Nadamo se da će Pašalić nastaviti u ovakvom ritmu u jednoj veoma jakoj ligi kakva je zasigurno Grčka.

Aleksej Nešović je igrao dosta slabiju partiju za Hemofarm nego inače. U porazu "apotekara" na parketu Krke (81:74) Nešović je proveo 9 minuta uz samo 2 poena.

Miralem Halilović nije učestvovao u četvrtom porazu za redom košarkaša Zagreba (Euroliga i ABA liga) u gradskom derbiju protiv Cedevite (97:51, ABA liga) Halilović je i ovu utakmicu presjedio na klupi.

Diego Kapelan je ponovo na parketima. To je u ovom trenutku najvažnija informacija. U svojoj prvoj utakmici za Zrinjski u okviru Lige-13 protiv Igokee (78:77) Kapelan je postigao 9 poena.

Adnan Hodžić je sa Tubingenom protiv Ulma u okviru 6. kola Beko BBL-a doživio i peti poraz u nizu (77:92). Pa ipak, čini nam se da ovaj naš internacionalac na svom prosjeku. I u ovom susretu je postigao 9 poena, a upravo je toliko dao i Artlandu još na samom otvaranju prvenstva.

Ranko Ivić je konačno proradio. Za mlade reprezentativce BiH nova pravila u Ligi-13 morala su donijeti više minuta, a samim time i sve više i više poena. Ivić je za Borac u pobjedi nad Čelikom (95:76) postigao 7 poena uz 5 skokova.

Dino Begagić, još jedan iz plejade mladih sve je bolji u Čeliku. U ovom kolu protiv Borca 13 poena.

Ratko Varda je postigao 7 poena uz 3 skoka u pobjedi Olimpije na gostovanju kod Heliosa (63:77) u okviru 5. kola ABA lige.

Milan Milošević nije upisao niti minute na parketu dok je Budućnost gradila pobjedu u gostima nad Radničkim (62:74). Bila je ovo druga utakmica u 5 kola "regiona" u kojoj naš reprezentativac nije dobio šansu ulaska sa klupe.

Edin Bavčić nije nastupio za Vanoli zbog povrede jagodične kosti.

Saša Vasiljević je u 7. kolu košarkaškog prvenstva Ukrajine sa 3 poena i čak 7 asistencija učestvovao u pobjedi svoh Khimika protiv Kryvbasbasketa (87:77)

Nermin Buza je sa 9 poena učestvovao u pobjedi Bosne nad Vogošćom (60:95) u okviru 4. kola Lige-13.

Dino Hodžić je za Bosnu postigao 10 poena.

Marko Rikalo je u pobjedi Leotara nad Brotnjom (84:70) upisao dosta zanimljive brojke, najjače ove sezone (4 p, 2 sk, 3 asista).

Nemanja Sladoje je postigao dva poena u pobjedi Servitiuma nad Vardom (72:69)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.