Košarkaš Bosne Royal za SportSport.ba

Ćurevac: Želimo titulu u domaćem prvenstvu

D. Rakanović

Košarkaš Bosne Royal Haris Ćurevac istakao je da je cilj ove sezone plasman u prvi razred ABA lige.

Košarkaši Bosne pod trenerskom palicom Aleksandra Damjanovića već deset dana se pripremaju za predstojeću sezonu u kojoj ih očekuje mnogo izazova. 

"Svaki početak priprema je težak. Ovo je najteži period, nekih mjesec dana. U suštini sada što više uradimo, i bolje se spremimo lakše ćemo igrati u sezoni. Dolazi nam zgusnut raspored, ove godine Bosna igra tri takmičenja. Poslije nećemo imati puno vremena za rad na fizičkoj spremi. Nadam se da ćemo se uspjeti adekvatno spremiti do 19. septembra", rekao je za SportSport.ba Ćurevac. 

On je istakao da će se u duelu sa Ludwisburgom u okviru prvog kola kvalifikacija za FIBA Ligu šampiona pokazati u što bolje svjetlu. 

"U suštini većini nam je ovo prvo evropsko iskustvo. Pokazaćemo se u što boljem svjetlu, sigurno nećemo razočarati. Dosta je tu mladih igrača koji su željni dokazivanja, uz dva tri iskusnija igrača. Nadam se pozitivnom rezultatu"

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Bosna ove sezone igra Drugu ABA ligu, a kako Ćureva govori, cilj je plasman u ABA ligu, dok je u domaćem prvenstvu cilj skinuti Igokeu sa trona. 

"Nakon nekoliko godina Bosna ponovo igra regionalnu ligu. U suštini svima nam je cilj ulazak u Prvu ABA ligu, odnosno zauzeti u regularnom dijelu jedno od prva četiri mjesta i ući u play-off.  U domaćem prvenstvu cilj je osvojiti titulu. Nadamo se da ćemo, ako nas povrede zaobiđu igrati dobro finale sa Igokeom, a u Evropi šta uradimo, uradimo", završio je Ćurevac. 

Zaprati KK Bosna Royal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
KK Bosna Royal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi