Ćustović promijenio klub, ali nije navike
Ćustović odličan u Belgiji

Belgijsko prvenstvo, 20. kolo

Ćustović promijenio klub, ali nije navike

Mostarac Adnan Ćustović koji je ranije nastupao u Belgiji za Mouscron, a od nedavno nosi dres AA Genta, nastavio je sa davanjem golova. Popularnog Ćustu promjena sredine nije omela u onome u čemu je najbolji.

Gent je na gostovanju kod ekipe Charleroi slavio sa 5:2, a Ćustović je postigao četvrti gol svog tima u 65. minutu. Prethodno su mrežu domaćina pogodili Marić, Wils i Ljubijankić, a pred kraj i Smolers, dok su golove za Charleroi postigli Bia iz penala i Thereau.

U ostali mečevima 20. kola Anderlecht je kao gost bez problema izašao na kraj sa  Kortrijkom (3:1), dok je istim rezultatom Club Brugge bio bolji od Tubiza. Još ubjedljiviji je bio Standard u meču protiv Roeselarea (3:0).

Rezultati 20. kola
Germinal Beerschot - Westerlo 2:1, Club Brugge - Tubize 3:1, Kortrijk - Anderlecht 1:3, Mons-Bergen - Cercle Bruges 1:1, Mouscron - FCV Dender EH 0:2, Standard Liege - Roeselare 3:0, Zulte-Waregem - KV Mechelen 1:1, Charleroi - AA Gent 2:5. Kasnije igraju Lokeren - Racing Genk.

Poredak
Standard 43, Anderlecht 41, Club Brugge 37, AA Genk 36, Cercle Brugge 32, Westerlo 31, Lokeren 30, Mouscron 29...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije