Čvrstom odbranom savladati fizički dominantnog protivnika

Kadeti obavili trening pred susret s Francuskom

Čvrstom odbranom savladati fizički dominantnog protivnika

E. Čaušević

Košarkaška kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine odradila je večeras trening pred sutrašnji meč drugog kola grupne faze Svjetskog prvenstva protiv Francuske.

Naša selekcija u prvom kolu ostvarila je ubjedljivu pobjedu protiv Dominikanske Republike, dok su Francuzi na iznenađenje mnogih doživjeli poraz od Južne Koreje. Naš stručni štab detaljno je analizirao igru narednog protivnika i jasno je da ništa nije prepušteno slučaju. Na današnjem treningu vladala je odlična atmosfera, a selektor Josip Pandža otkrio je našim košarkašima na koje stvari moraju paziti u sutrašnjoj utakmici.

Poseban fokus bio je na odbrani, te je jasno da naš stručni štab smatra da će da pobjede doći ukoliko zaustave Francuze i ako se protivniku suprostavimo glavama, a ne mišićima. Pojedini igrači dobili su zadatak da igraju flastera na najboljim francuskim košarkašima i to je ono gdje se nadamo da ćemo ostvariti prevagu.

Zlatni kadeti marljivo su radili danas na treningu u dvorani Casablanca u Zaragozi, te je zajednički stav cijele ekipe da moraju ispoštovati sve što selektor traži od njih kako bi sutra upisali i drugu pobjedu. 

Iako su poraženi u prvom meču protiv Južne Koreje, Francuzi su važili za našeg najvećeg protivnika u grupi pa bi ishod sutrašnjeg susreta mogao odrediti nastavak turnira za našu selekciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi