Damir Mulaomerović novi trener OKK Sloboda

Damir Mulaomerović novi trener OKK Sloboda

Nakon što je rukovodstvo OKK Sloboda iz Tuzle sporazumno prekinulo saradnju s trenerom Adnanom Hodžićem, u klubu su krenuli u rješavanje kadrovske križaljke za narednu sezonu. 

Novi trener kluba je Damir Mulamomerović, proslavljeni reprezentativac Hrvatske i mnogobrojnih klubova među kojima su Real Madrid, Olympiacos, Efes Pilsen, Cibona, Paok...

Mulaomerović je karijeru počeo u rodnoj Tuzli, u dresu Sloboda Dite, a nakon što je s juniorima osvojio titulu prvaka SFRJ. 

Početkom rata u BiH Mulaomerović je zaigrao za Cibonu, a ostvario je impozantnu igračku karijeru, koju je okončao u Zagreb CO. 

Mulaomerović će uskoro biti predstavljen u klupskim prostorijama, a on će s prvotimcima Slobode imati samo jedan cilj – povratak u elitu. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.