Damir Mulaomerović podnio ostavku

Nakon što nije izboren plasman na EP

Damir Mulaomerović podnio ostavku

E. Škorić

Damir Mulaomerović podnio je ostavku na mjesto selektora košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Mulaomerović je izdao saopštenje u kojem je navedo da više nije selektor košarkaška, nakon što nije ispunjen cilj, odnosno nakon što nismo izborili Evropsko prvenstvo. Prenosimo njegovo saopštenje.

Poštovani,

Poslije okončanog kvalifikacijskog ciklusa u kojem, nažalost, nismo ostvarili zacrtani cilj, shodno ranijim mojim izjavama, obavještavam bosanskohercegovačku javnost da podnosim ostavku na poziciju selektora košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Imenovanje za selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine i ukazano povjerenje rukovodstva KS BiH, meni je predstavljalo veliku čast i obavezu.

Sa osjećajem ponosa zahvaljujem se reprezentativcima s kojima sam proteklih mjeseci radio te im želim mnogo sportskog i ličnog uspjeha. Povrijeđenima Nedimu Buzi i Nemanji Gordiću želim brz i uspješan oporavak.

Zahvaljujem se i Košarkaškom savazu BiH, koji je obezbijedio maksimalne uvjete za pripreme i odigravanje utakmica, ali i našim iskrenim navijačima.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine ne treba da brine za svoju budućnost, jer su stasale i stasavaju generacije koje će, nadam se, s ponosom i posebnim entuzijazmom nositi reprezentativni dres.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi