Trener Bosne Royal

Damjanović: Veoma bitna pobjeda za nas

Košarkaši sarajevske Bosne Royal večeras su u Skenderiji porazili Sparse u gradskom derbiju rezultatom 71:65 u okviru Lige BiH za košarkaše. 

Trener Bosne Royal Aleksandar Damjanović rekao je nakon susreta da je za njegov klub ovaj meč bio važan i da je veoma bitno da su slavili pobjedu. 

"Čestitao bih Sparsima i njihovom treneru na dobrom meču. Utakmica je bila prava prvenstvena. Za nas je pobjeda bila veoma značajna, a na kraju smo do nje i došli. U prvom dijelu nismo igrali tako dobro. Dozvolili smo im da naprave prednost koju smo morali stizati. Momci su odradili drugi dio meča kako smo se dogovorili. Stvorili smo prednost koju smo uspjeli da sačuvamo. Čestitao bih i svojim igračima, nadam se da ćemo nastaviti ovako. Možda je presudilo zrno veće želje kod mojih igrača. Dozvolili smo im prevelik broj poena u prvom dijelu, a oni su pogodili neke trojke i imali su dobar procenat šuta. Znali smo da će nam njihova centarska linija stvarati puno problema. Na kraju se ipak po nas sve dobro završilo. Znači nam puno ova pobjeda nakon nekoliko teških poraza. Značit će nam na polju samopouzdanja i na polju nedostatka igrača. Ja se nadam da ćemo zadržati ovaj nivou zajedništva i samopouzdanja", rekao je trener Bosne nakon meča. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi