Trener KK Bosna

Damjanović: Zasluženo smo slavili protiv Kaknja

Košarkaši sarajevske Bosne došli su do prve pobjede u sezoni.

Bosna je za protivnika u drugom kolu košarkaškog prvenstva BiH imala Kakanj, a do pobjede je došla vrlo ubjedljivo slavivši rezultatom 90:80. 

Nakon utakmice zadovoljstvo nije skrivao trener Bosne Aleksandar Damjanović.

"Čestitao bih ekipi Kaknja na muškoj i pravoj prvenstvenoj utakmici. Nisu odustajali nijednog momenta. Mi smo bili pod imperativom pobjede, no to je nešto sa čim se susrećemo svaki dan i ovom pobjedom sigurno izlazimo iz jedne serije poraza. Momci su odigrali hrabro, kako je meč odmicao bili smo sve bolje i bolje, tako da smo došli u konačnici do zaslužene pobjede", kazao je, između ostalog, Damjanović. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Damjanović je osvrnuo i na zgusnut raspored njegovog tima. 

"Mi se prilagođavamo tome da igramo utakmice svakih par dana, što je, istina, jako zahtjevno. U takvim okolnostima nema vremena za treninge i osvježenje. To je najveći problem. Za sada u tome uspijevamo, ali vidjet ćemo šta će nam budućnost donijeti", dodao je Damjanović. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi