Danas žrijeb grupa za EP 2013 u Sloveniji

BiH u četvrtoj jakosnoj grupi

Danas žrijeb grupa za EP 2013 u Sloveniji

U Koncertnoj dvorani Postojnske jame danas u 18 sati bit će obavljen žrijeb grupa evropskog košarkaškog prvenstva, koje će od 4. do 22. septembra 2013. biti održano u Sloveniji. 

Bit će to prvi put da se žrijeb održava pod zemljom. 

 

Na prvenstvu "Starog kontinenta" učestvovat će 24 reprezentacije, koje će biti podijeljene u četiri grupe po šest selekcija. Tri prvoplasirane reprezentacije iz svake grupe plasirat će se u drugu fazu takmičenja i boriti za četvrtfinale. 

Reprezentacija Bosne i Hercegovine uoči žrijeba je uvrštena u četvrtu jakosnu grupu (šešir) s ekipama Finske, Poljske i Ukrajine. 

 

U prva dva "šešira" su selekcije koje su zauzele prvih sedam pozicija na predhotnom EP-u, te Velika Britanija kao učesnik Olimpijskih igara, dok su u trećem šeširu neporažene selekcije iz kvalifikacija (Italija, Hrvatska, Njemačka i Crna Gora). 

 

Jakosne grupe (šeširi) EP-a u Sloveniji 2013:  

 

Prvi šešir: Španija, Francuska, Rusija, Makedonija 

Drugi šešir: Litvanija, Grčka, Slovenija, Velika Britanija 

Treći šešir: Italija, Hrvatska, Njemačka, Crna Gora 

Četvrti šešir: Finska, Poljska, Ukrajina, Bosna i Hercegovina

Peti šešir: Gruzija, Belgija, Latvija, Turska 

Šesti šešir: Češka, Srbija, Izrael, Švedska. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti