Debakl 'malenih', Orlovi u naletu

13. kolo Premijer lige BiH za košarkašice

Debakl 'malenih', Orlovi u naletu

Košarkašice Mladog Krajišnika doživjele su ubjedljiv poraz u 13. kolu Premijer lige BiH. Bolja od Banjalučanki bila je domaća ekipa Banovića, koja je na kraju slavila rezultatom 79:45.

Već nakon prve četvrtine vidjela se velika razlika u kvalitetu timova. Košarkašice Banovića potpuno su dominirale parketom i poslije deset minuta igre imale su ogromnih 15 poena prednosti. "Malene" u drugom periodu pružaju jači otpor, ali ne uspijevaju da se rezultatski priključe domaćinu.

Potpuni krah za Banjalučanke donijela je treća četvrtina u kojoj postižu samo osam poena. Isti učinak ostvarile su u posljednjoj dionici, te su na kraju zabilježile deveti poraz u prvenstvu.

Bolja od ostalih u pobjedničkom taboru bila je iskusna Dajana Bugarin sa 19 koševa, a kod gošći jedini dvocifreni košgeterski učinak imala je Andrea Vuković koja je meč završila sa 16 poena. 

I dok košarkšice Mladog Krajišnika proživljavaju možda i najteže dane od svog postojanja, njihov najljući rival, ekipa Orlova, bilježi sve bolje rezultate.

Treću uzastopnu pobjedu u drugom dijelu sezone upisale su večeras "orlice" savladavši na domaćem terenu sastav Impulsa rezultatom 76:60.

Dugo je trebalo banjalučkim košarkašicama da slome otpor gošći. U trećoj četvrtini odigrale su maestralnu odbranu i ovaj dio ubjedljivo riješile u svoju korist (23:4), što im je bilo dovoljno da meč mirno privedu kraju.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Vasilić, Tomasović i Rađenović predvodile su domaći tim sa 11 koševa, dok je u redovima Impulsa najbolja bila Tikveš sa 21 poenom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi