Dedić: Poklon od Jusufa Nurkića za mene je velika stvar

Dedić: Poklon od Jusufa Nurkića za mene je velika stvar

Mlada košarkaška reprezentacija BiH ostvarila je plasman u A diviziju ubjedljivim pobjedama u svim odigranim utakmicama u prvenstvu B divizije. 

Uz Nurkića, Glogovca, Vrabca i Buzu, briljirao je i Ermin Dedić. Košarkaš novog premijerligaša HOKK Vitez je posebice odigrao dobru utakmicu protiv Kipra kada je postigao 18 poena te bio najbolji pojedinac na meču.

"Odradili smo odlične pripreme, imali smo dobre pripremne utakmice i uhvatili odličnu formu pred prvenstvo, što je uz naš neosporan kvalitet rezultiralo osvajanjem zlata. Osvojiti zlato je neopisiv osjećaj, to je najbolje što se može desiti jednom mladom košarkašu," izjavio je za SportSport Ermin Dedić.

Jusuf Nurkić, MVP nagradu proslijedio je upravo ovom košarkašu.

"Kada sam pitao Jusufa zbog čega je to uradio, njegov odgovor je bio: 'Dobar si momak i igrač i ti to zaslužuješ'. Ja sam još uvijek u nekoj nevjerici, jer priznanje od NBA igrača i tako dobrog čovjeka nije mala stvar," rekao je Dedić.

"Naš kvalitet nije bio sporan, međutim prvenstva osvajaju ekipe koje igraju timski, a mi smo to bili od početka do kraja. Mi smo jedna velika porodica," dodao je na kraju Dedić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.