Delalić: Već duže vrijeme igramo veoma kvalitetno

Član KK Bosna Royal Jelly za SportSport.ba

Delalić: Već duže vrijeme igramo veoma kvalitetno

S. Mlaćo

Košarkaši Bosne Royal Jelly nastavili su sa sjajnim igrama ove sezone u Ligi 10, a u subotu su u dvorani Pecara savladali Široki 81:75.

Sjajnu partiju u redovima popularnih Studenata pružio je Haris Delalić. Delalić je upisao 20 poena, te devet skokova i jednu asistenciju.

"Utakmica u Širokom Brijegu je bila teška za nas. Nismo išli u punom sastavu, jer je bilo povrijeđenih igrača. Meč je bio neizvjestan do pred sami finiš gdje smo uspjeli da prelomimo i da odemo na devet poena razlike. Čestitam momcima na borbenosti i zalaganju na terenu, te zasluženoj pobjedi", kaže Delalić za SportSport.ba.

Iza sebe ima sjajnu partiju, te se sigurno može nazvati junakom pobjede svog tima. 

"Odigrao sam ponajbolju partiju ove sezone. Došlo je pravo vrijeme sada pred Ligu 6 da se samopouzdanje podigne još više. To je i najvažnije jer u narednom periodu dolaze teške utakmice, ali opet kažem da to ne bih uspio bez svojih saigrača", jasan je član Bosne Royal Jelly.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Liderska pozicija i sjajne igre raduju sve navijače Bosne. Ovaj trofejni klub na pravom je putu da se vrati na staze stare slave, a da pomaka ima pokazali su i mečevi završnice Kupa gdje je prepuna dvorana ovacijama pozdravile Studente. 

"U pobjedničkom smo nizu i igramo kvalitetno već duži period. Naravno kada pobjeđujete da je amosfera odlična, ali to nam ne daje za pravo da se opuštamo, nego da treniramo još više i napredujemo iz kola u kolo. Svakako da se i oko kluba osjeti pozitivan rezultat, a dokaz je i publika koja svaki put u sve većem broju dolazi da nas podrži i pozivam ih da tako bude i u narednim utakmicama", dodao je na kraju razgovora za SportSport.ba Haris Delalić, član KK Bosna Royal Jelly.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi