Derbi kola u Zenici pripao ekipi Banovića

Prvenstvo BiH za žene u košarci, 11.kolo

Derbi kola u Zenici pripao ekipi Banovića

D. Kurbegović

Košarkašice Čelika i Banovića večeras su u dvorani na Bilmišću u Zenici odigrale derbi utakmicu 11.kola prvenstva BiH za žene. Prije ovog kola domaće košarkašice su bile na omjeru šest pobjeda i jedan poraz, uz jednu utakmicu manje, dok su gošće u Zenicu došle s omjerom od sedam pobjeda i jednim porazom.

Prva četvrtina donijela je izjednačenu igru, domaće košarkašice pokušale su agresivnom odbranom da zaustave dosta iskusnije gošće, koje su u ovu utakmicu ušle kao favoriti. Na kraju prvog perioda bilo je plus četiri za Banoviće 15:19. U drugoj četvrtini Zeničanke su odigrale sjajno kako u odbrani tako i u napadu, pa se na poluvrijeme otišlo rezultatom 35:36 za ekipu Banovića.

U trećem periodu pala je i odluka o pobjedniku ove utakmice, domaće košarkašice su se držale do 24.minute, a onda je stao šut Zeničanki, što su iskusnije gošće znalački iskoristile posebno pod košem, gdje su večeras imale potpunu dominaciju. Na kraju trećeg perioda rezultat je glasio 42:53 za Banoviće. U posljednjoj četvrtini, Banovićanke su znalački sačuvale prednost, te na kraju sasvim zasluženo pobijedile rezultatom 52:72 (15:19, 20:17, 7:17, 10:19).

Najbolji pojedinci u pobjedničkoj ekipi bile su Demirović s 15 poena, 14 skokova i pet asistencija, Musić je postigla 18 poena uz sedam skokova i šest asistencija, dok je Sliško imala 15 poena i pet skokova. U poraženoj ekipi Čelika istakle su se Aldijana Iriškić sa 17 poena i tri skoka, Nedžla Kovačević sa 16 poena i četiri asistencije, te Sara Heljic s 10 poena i osam skokova.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Ovo je bila osma pobjeda ekipe iz Banovića, s kojom su ostale na drugoj poziciji, dok je Čelik ovim porazom sada na omjeru šest pobjeda i dva poraza na trećoj poziciji na tabeli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi