Derbi lige KSHB u Mostaru u nedjelju

Derbi lige KSHB u Mostaru u nedjelju

Zaostalim utakmicama 1. kola te redovitim 4. kolom nastavlja se košarkaška liga KSHB za seniore. U četvrtak je Posušje po očekivanju ubjedljivo bilo bolje u Ljubuškom sa 93:69, dok je sinoć Rama nastavila dobru seriju i pobijedila Široki II  sa 77:61.

Uvod u kolo je u Čitluku gdje sve osim ubjedljive pobjede Brotnja nad Ljubuškim bi bila senzacija. U nedjelju se igraju tri utakmice. Veliki derbi igra se u Mostaru gdje se sastaju jedine neporažene ekipe Zrinjski II i Vitez. Gosti najavljuju novu pobjedu i očekuju podršku svojih navijača koji su i na gostovanjima sa njima. Domaća ekipa je protekli tjedan imala problema sa gripom, no spremni su za novi podvig i novu pobjedu.

Drugi derbi je u Rami, gdje gostuje ove sezone izvanredni Odžak koji će na krilima pobjede nad Brotnjom prošlo kolo pokušati svo niz pobjeda. I domaća ekipa je u seriji 2:0, kompletirana je i uz podršku svojih bučnih navijača očekuje novu radost.

U Tomislavgradu je derbi dna tablice. Sastaju se posljednjeplasirane ekipe domaćina i Kiseljaka i svaki rezultat je moguć.

U utorak se igra utakmica u Širokom Brijegu gdje će Posušje pokušati doći do treće uzastopne pobjede. Dan kasnije igraju Livno i Busovača. Livnjaci su u formi dok je mini pauza od desetak dana gostima dobro došla da treninzima nadoknade nedostatak treninga u pripremnom razdoblju zbog renoviranja dvorane.

REZULTATI 1. kolo - odgođene utakmice:

Ljubuški - Posušje  69:93
Rama - Široki II 77:61

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti