Derbi pripao Kaknju

A-1 liga košarkaša

Derbi pripao Kaknju

Derbi 3.kola  A-1 lige košarkaša između Kaknja i Brčko Distrikta zasluženo je pripao domaćim igračima. To najbolje potvrđuje krajnji ishod od  98:72.

Prvo poluvrijeme Kakanj je  riješio u svoju korist (48:36), a u nastavku još više pojačao tempo i deklasirao glavnog konkurenta sa uvjerljivih 26 koševa razlike. Ovom pobjedom košarkaši Kaknja su zadržali vodeću poziciju i  dokazali da su najozbiljniji pretedent za naslov prvaka.


Trener Irfan Hasagić više je nego zadovoljan igrom svojih pulena, koji su, slobodno možemo reći, u svim elementima nadvisili Brčake.

Prvo ime utakmice bio je robusni Narcis Begovac, četvorka Kaknja, koji je postigao 24 koša. Kod gostiju najefikasniji je bio Mirza Ahmetbašić, koji je baš kao i Begovac postigao 24 koša.

Utakmica dosta kvalitetna, zanimljiva i malobrojni gledaoci zadovoljni su napustili prohladnu Sportsku dvoranu u Kaknju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.