Derbi u Srebreniku, Studenti žele nastaviti pobjednički niz

Duel dvije ekipe koje igraju u sjajnoj formi

Derbi u Srebreniku, Studenti žele nastaviti pobjednički niz

A. Beganović

Ovog vikenda na rasporedu su utakmice 14. kola A1 lige, a derbi kola igra se u Srebreniku gdje se sastaju vodeća Gradina i četvrtoplasirana Bosna Royal.

Dosta zanimljivih susreta biće odigrano u 14. kolu A1 lige, a svakako se izdvaja duel Gradine i Bosna Royala.

Obje ekipe su u izvanrednoj formi, s tim da Gradina ima niz od pet uzastopnih pobjeda, a Studenti od četiri. Zanimljivo je i to da su obje ekipe posljednji put poražene od istog protivnika, Vogošće.

U redovima sarajevske ekipe uprkos izostancima nekoliko važnih igrača vlada dobra atmosfera i s mnogo optimizma Studenti putuju u Srebrenik, dok i domaća Gradina u duel ulazi sa pobjedničkim ambicijama, tako da se može očekivati kvalitetan meč. 

Drugoplasirana Vogošća pred svojim navijačima igra protiv Gradine Tešanj, dok trećeplasirani Lukavac dočekuje Brčko Distrikt.

Burch će gostovati u Travniku gdje će snage odmjeriti sa Donjim Vakufom, dok se mnogo uzbuđenja očekuje i u duelu Turbine i Čelika, a posljednji par 14. kola čine Igman i Orlovik.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi