Deseti trijumf „keramičara“
Mirza Teletović imao loš šuterski dan

Španska ACB liga, 12. kolo

Deseti trijumf „keramičara“

Tau Ceramica je stigla do svoje desete pobjede u španskoj ACB ligi čime je sastav Duška Ivanovića preuzeo vrh tabele sa samo jednim porazom. Nova „žrtva“ bila je ekipa Fuenlabrade koju je eurligaš rutinskom igrom savladao sa 86:74.

Mirza Teletović na parkletu je proveo 30 minuta, a za to vrijeme je postigao 8 poena uz 6 skokova, ali i jako loš procenat šuta za tri poena (2-9). Trojka Spliter (21), Prigioni (16) i Rakočević (17) odigrala je susret bna svom nivou pa gosti nisu imali nikakvu šansu.

Murcia je doživjela novi poraz. Ekipa Ivana Opačka izgubila je od Pamese sa 68:75 na svom parketu. Goste su do pobjede vodili Douglas (13 p, 8 sk.), Williams (14) i Avdalović (13). Opačak je postigao 3 poena.
Regal Barcelona, u čijem sastavu nije bilo Nihada Đedovića, nije imala problema na gostovanju Cajasolu. U trijumfu 74:68 najviše poena ugradio je Andersen (15), a 14 je dodao Ilyasova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.