Dino Alić zbog povrede propušta finiš sezone

OKK Čelik oslabljen u narednim utakmicama

Dino Alić zbog povrede propušta finiš sezone

D. Kurbegović

OKK Čelik nakon 19 odigranih kola nalazi se na posljednjoj poziciji sa 24 boda, koliko imaju i ekipe Bosne, odnosno Varde, ali Zeničani su zbog lošije koš razlike trenutno na začelju.

Do kraja regularnog dijela sezone ostala su još tri kola, izabranici trenera Ahmeda Muminovića dvije utakmice igraju kod kuće protiv Sparsa i sarajevske Bosne, te gostuju Slobodi u Tuzli.

Zeničani će morati pobijediti najmanje dvije od posljednje tri utakmice ako misle i naredne sezone igrati u društvu najboljih ekipa u našoj zemlji. Dodatni problem svakako će im biti povreda 19-godišnjeg centra Dine Alića, koji će propustiti finiš sezone.

Mladi Alić je ove sezone imao minutažu od 11 minuta po utakmici, uz učinak od 3.9 poena i 2.6 skoka po utakmici, budući da Čelik ima poprilično uzak roster kvalitetnih igrača, Alić će sigurno mnogo nedostajati u posljednje tri utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.