Dizdarević izvan kombinacija za U-20

Četiri dana priprema košarkaške U-20 reprezentacije

Dizdarević izvan kombinacija za U-20

Iza košarkaške reprezentacije BiH (U-20) je već četiri dana priprema za prvenstvo Evrope (divizija B) koje će se održati u Sarajevu od 14-24. VII.

Narednih dana naše nade će se preseliti u dvoranu sarajevskog naselja Dobrinja. Ovaj potez je nužan zbog zauzetosti SC-a na Ilidži. Svi reprezentativci odlično podnose dva treninga dnevno a prema informacijama iz našeg stručnog štaba, selekcija ovih mladih košarkaša je zaista sjajna i raznovrsna. U ekipi vlada odlična atmosfera i velika borbenost ali i fer-play kada su borbe za pozicije među 12 najboljih u pitanju.

Jedina informacija, mada su takve u pripremama uvijek moguće, je ona da post-operativni period Rasima Dizdarevića iz Meride ipak zahtijeva mirovanje. Naime, nakon treninga pojavljuje se otok na nedavno operisanoj veni kod ovog 20-godišnjaka. Dizdarević je probao i dao sve od sebe, ali je činjenica da oticanje noge nakon treninga predstavlja veliki problem. Rastanak sa suigračima je bio neminovan, tako da Dizdarević više ne konkuriše za 12 igrača koji će nastupiti na šampionatu u Sarajevu.

U toku današnjeg dana moguće je da ćemo imati informaciju o susretima sa odgovarajućim selekcijama Crne Gore i Srbije. Utakmice sa Portugalom i Nizozemskom su već dogovorene.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.