Dječaci odradili prve treninge na Ilidži

Treninzi mladih košarkaša

Dječaci odradili prve treninge na Ilidži

M. Skaka

U hotelu "Holywood" na Ilidži je bilo živo. Ispratili smo djevojčice koje su završile testiranje, a dočekali dječake iz raznih dijelova Bosne i Hercegovine.

Mladi košarkaši, njih 15, odradili su prve kontrolne treninge, pokazavši našem stručnom timu svoje kvalitete i umijeće.

Dječaci rođeni 2004/2005 godine sutra će odraditi još jedan trening, nakon čega će se imena onih najboljih naći u bazi KS BiH, koja će služiti kao osnov za selektiranje omladinskih reprezentacija BiH.

Akcija koju je pokrenuo Savez nastavlja se u Bijeljini i Posušju, a cilj je da se testiraju mladi košarkaši iz čitave zemlje, kako bi se imao tačan uvid u kvalitet i potencijal svakoga od njih i kako bi se kontinuirano radilo na stvaranju budućih reprezentativnih selekcija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi