Dobar nastup Muse, šokantan poraz Cedevite

Musa ubacio sedam poena

Dobar nastup Muse, šokantan poraz Cedevite

M. Šljivak

Košarkaši Cedevite poraženi su na svom terenu od Krke 83:82 u susretu 6. kola ABA lige.

Očigledno se tim Veljka Mršića nalazi u maloj krizi, a to je večeras tim iz Novog Mesta znao iskoristiti.

Nakon prve dionice domaći košarkaši su su imali osam poena prednosti (24:16), da bi na odmor otišli sa plus šest, 40:34.

Treći period je pripao slovenačkom timu. Iako je Cedevita kontrolisala rezultat, Krka je imala samo minus jedan na ulasku u posljednju dionicu, 64:63.

Posljednja četvrtina je donijela dosta uzbuđenja. Čebular trojkom donosi Krki vodstvo 80:79, ali Babić odmah vraća vodstvo zagrebačkom timu, 81:80.

Nakon velikog broja grešaka s obje strane Sandi Čebular pogađa u posljednjim sekundama za pobjedu Krke, iako je Bilan imao šut za pobjedu.

Bh. košarkaš Džanan Musa na terenu je proveo više od 16 minuta, te je ubacio sedam poena.

Karlo Žganec je predvodio Cedevitu sa 15 poena, a Miro Bilan je dodao 13.

Na drugoj strani Luković je ubacio 20 poena.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti