Dobar nastup Nurkića u pobjedi Cedevite

Pobjeda Cedevite

Dobar nastup Nurkića u pobjedi Cedevite

M. Šljivak

Košarkaši Cedevite savladali su večeras u prvom kolu ABA lige na gostovanju u Smederevu ekipu Mega Vizure rezultatom 72:62.

Cedevita je odigrala odličnu utakmicu, te su na kraju zasluženo stigli do pobjede. Novo pojačanje tima iz Zagreba Nolan Smith je igrao sjajno, a nakon prvih 10 minuta Cedevita je imala šest poena prednosti 21:15.

Dobra igra nastavljena je i u drugoj dionici. Nakon 20 minuta igre Cedevita je imala solidnih devet poena prednosti 42:33.

Uspjela je Mega Vizura da zaprijeti u trećoj četvrtini, ali nisu mogli preokrenuti rezultat. Cedevita je  sa 10 poena prednosti ušla u završnu dionicu 59:49, da bi u posljednjoj četvrtini lagano održavali prednost za prvu pobjedu u novoj sezoni.

Jusuf Nurkić je pružio jako dobru utakmicu za Cedevitu.  Za 11 minuta na parketu ubacio je šest poena, a imao je četiri asistencije, te po tri skoka i ukradene lopte. Cedevitu je predvodio Nolan Smith sa 21 poenom, dok je kod  Mega Vizure Dangubić ubacio 17 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.