Dobar nastup Nurkića u pobjedi Zadra nad Radničkim

Zadar slavio

Dobar nastup Nurkića u pobjedi Zadra nad Radničkim

M. Šljivak

Košarkaši Zadra napravili su iznenađenje u 24. kolu ABA lige savladavši na svom parketu Radnički iz Kragujevca rezultatom 75:68, a veoma dobru partiju je pružio naš centar Jusuf Nurkić.

Radnički je uspio na otvaranju susreta povesti 11:6, ali je potom Zadar zaigrao mnogo bolje, te su prvu dionicu riješili u svoju korist rezultatom 20:19. Prvu značajniju razliku Zadar je stvorio na početku drugog perioda 27:21, ali Radnički nije dozvolio da se domaći tim previše odlijepi. Zadar je imao minimalnu prednost sve do kraja poluvremena, na koje su otišli sa dva poena prednosti 40:38.

Serijom 5:0 Zadrani su otvorili treći period. Imali su vodstvo i do deset razlike, a u posljednju dionicu su ušli sa devet razlike 55:46. Ovu prednost Zadar je čuvao u posljednjoj četvrtini, te su na kraju stigli do jako bitne pobjede u borbi za opstanak u ABA ligi.

Jusuf Nurkić je za gotovo 12 minuta na parketu ubacio pet poena uz pet skokova, a Zadrane je predvodio Dwight Thorne sa 16 poena. Kod Radničkog Aleksandar Ćapin je ubacio 18 poena.


U drugom večerašnjem susretu Budućnost je lagano savaldala Split 66:47. Aleksa Popović je predvodio Budućnost sa 22 poean u ovom susretu, dok je za Split Josip Sobin ubacio 23 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.