Dobar otpor Bišćana u Vogošći

A1 liga košarkaša

Dobar otpor Bišćana u Vogošći

Vogošćani su uz puno problema stigli do druge ovosezonske pobjede u A1 ligi. Ekipa Bihaća sa samo osam igrača dobro je namučila domaćine, ali ipak nisu imali dovoljno snage i spretnosti za iznenađenje.

Početnih +7 za Vogošću (14:7) izgleda da je bilo posljedica dugog puta Bišćana koji se ubrzo vraćaju i ne samo da anuliraju prednost Vogošćana, nego do kraja poluvremena prelaze i u vodstvo (32:34). Seriju nastavljaju i u drugom poluvremenu i nošeni dobrom igrom Kulenovića i Bure u 22. minuti susreta imaju prednost od osam poena (32:40).

Kao i u prošlom susretu igrači Vogošće napravili su previše grešaka (22 izgubljene lopte) što ih je moglo koštati bodova. Kada se te greške malo reduciraju, kao sto je to bio slućaj u trećoj četvrtini, onda Vogošćani pokažu svoje pravo lice. Tako su i ovaj put konačno proigrali i ubrzo stigli goste. Kraj treće i početak četvrte četvrtine pripao je domaćim igračima koji su serijom od 20:4 potpuno preokrenuli rezultat i zagrijali 200-tinjak gledalaca u dvorani „Amel Becković“. Do kraja domaći rutinski održavaju prednost, a trener Jašarević pružio je priliku i mladim igračima sa klupe da osjete čar igranja seniorskih susreta.

Na kraju 73:64, druga pobjeda koja Vogošćanima donosi vrh tabele pred susret trećeg kola sa Novi Grad Atalom.

Prvi igrač susreta ponovo je bio novajlija Sead Hadzifejzović sa 19 postignutih poena i 9 skokova. Isti broj poena na drugoj strani postigao je Kulenović.

A1 košarkaška liga BiH, 2.kolo
Vogošća – Bihać 73:64
(19:15, 13:19, 22:12, 19:18)
Vogošća, SD Amel Becković; gledalaca: 200; sudije: Zlomusica, Dreznjak

VOGOŠĆA: Vatreš, Alić A., Selimović, Kahriman 10 (8 as.), Osmić 9, Hadžifejzović 19 (9 sk.), Kurspahić 14, Aljović, Sofović, Demir, Alić D. 12, Nicević 9. Trener: Ibrahim Jašarević
BIHAĆ: Mahmutović 7, Sabljaković 3, Kulenović 19, Begatović, Pandžo 2, Gračanin 4, Musa 14, Bura 15 (10 sk., 5 as.). Trener: Bahrija Kosatica

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.