Dobar otpor Hrvatskoj, ali novi poraz bh. košarkaša

Poraz košarkaša u Zagrebu

Dobar otpor Hrvatskoj, ali novi poraz bh. košarkaša

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je danas na turniru u Zagrebu od selekcije Hrvatske rezultatom 97:79.

Dobro je naša selekcija ušla u meč. Poveli su 13:8, ali su do kraja prve dionice Bojan Bogdanović i Mario Hezonja uspjeli da preokrenu rezultat u korist Hrvatske, te su nakon prve četvrtine Hrvati imali tri poena prednosti, 19:16.

Tijekom kompletne druge dionce izabranici Duška Ivanovića su imali rezultatski priključak. Odbrana je dobro funkcionisala, a na poluvrijeme Hrvati odlaze ponovo s plus tri, 40:37.

Ipak, Hrvatska je prelomila meč u trećoj četvrtini. Krenuo ih je šut, pogađali su otvorene šuteve, kojih su imali mnogo, te su prednost nakon 30 minuta igre povećali na 12 poena prednosti, 68:56.

Održavala je Hrvatska prednost u posljednjoj dionici. Imali su većinom dvocifrenu prednost, ali je naša selekcija na tri minute prije kraja uspjela da trojkom Pašalića dođe na minus pet, 82:77.

Ipak, do kraja nismo uspjeli napraviti veliki preokret, te je Hrvatska stigla do pobjede u ovom meču.

Najefikasniji u našoj selekciji bio je Elmedin Kikanović sa 17 poena, Andrija Stipanović je dodao 15, a Milan Milošević 10 poena.

S druge strane Mario Hezonja je kod Hrvatske ubacio 24 poena, Krunoslav Simon je dodao 19, a Rok Stipčević 12 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.