Dobra igra Igokee nedovoljna protiv Zvezde

ABA liga, 19. kolo

Dobra igra Igokee nedovoljna protiv Zvezde

M. Šljivak

Košarkaši Crvene zvezde pobijedili su kao gosti Igokeu 77:68 u susretu 19. kola ABA lige.

Zvezda je kontrolisala ovaj meč svojim većim dijelom. Imali su konstantnu prednost u prvom poluvremenu, da bi Igosi ipak konstantno bili prijetnja i na odmor su otišli sa samo poenom zaostatka za aktuelnim prvakom 39:38.

Treća četvrtina je bila presudna u ovom meču. Zvezda je pojačala odbranu, limitirali su bh. prvaka na samo osam poena u deset minuta i nakon 30 minuta igre bilo je 12 razlike za beogradski tim, 58:46.

Nije Igokea uspjela da se vrati u posljednjoj dionici. Zvezda je privela meč kraju, te je stigla do 19 pobjede u ABA ligi, dok je ovaj poraz 10. za Igose.

Marko Simonović je predvodio Zvezdu do pobjede sa 22 poena, dok je kod bh. tima Vuk Radivojević ubacio 18.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi