Trener košarkašica Rudara za SportSport.ba

"Dobra odbrana i kontrolisani napadi presudili su susret"

E. Dindić

U okviru 13. kola prvenstva BiH, košarkašice Rudara iz Ugljevika napravile su veliko iznenađenje i upisale veliku pobjedu u Tuzli protiv domaćeg Jedinstva, rezultatom 77:67. 

Trener košarkašica iz Ugljevika Pero Stevanović bio je vidno raspoložen nakon velike pobjede u Mejdanu te je za portal SportSport.ba prokomentarisao večerašnji susret.

" S obzirom da je ekipa Jedinstva fizički spremnija, očekivali smo da će nas jednostavno pretrčati i laganim poenima napraviti prednost koju mi jednostavno nebi mogli stići. Naša ideja je bila da igramo kontrolisan napad i kvalitetnu odbranu na Melisi Brčaninović, što smo donekle i uspjeli. Večerašnju utakmicu odlučilo je to što smo smanjili njen učinak iako je ona dala dosta poena. Pred kraj utakmice vidjeli smo da imamo prednost u visini, te smo na najbolji način iskoristili našeg centra što se na kraju ispostavilo kao pun pogodak",zaključio je Stevanović

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi