Dobra uvertira u kvalifikacijama za EP

Bh. košarkaši bez većih problema sa Ukrajinom

Dobra uvertira u kvalifikacijama za EP

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine pobjedom je krenula u kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje će se održati u Litvaniji.

Bh. košarkaši su sa deset poena razlike (86:76) u susretu u kojem su od prve minute držali rezultat na svojoj strani, te diktirali tempo igre. Iako Ukrajina svakako nije ekipa koja pripada evropskom vrhu, svakako ohrabruje dobar nastup najboljih bh. košarkaša.

Najefikasniji u nacionalnom dresu Bosne i Hercegovine bio je Kenan Bajramović sa 18 poena, koji je nakon susreta bio zadovoljan načinom na koji su on i njegovi saigrači stigli do pobjede.

"Odigrali smo dobro i u fazi napada i u fazi odbrane i imamo pravo biti zadovoljni. Jako je bitno da pobijeđujemo na svom terenu i tražimo koju pobjedu na strani koja bi nas približila plasmanu na Evropsko prvenstvo. Dodao bih još da bi nam mnogo značilo da u narednim susretima igramo pred pumom dvoranom jer pred našom publikom jako je teško gubiti", kazao je nakon susreta Kenan Bajramović.

Naredni susret, u okviru 2. kola kvalifikacija za EP, Bosna i Hercegovina igra u gostima kod Mađarske u nedelju.

Grupa B

1. Makedonija 2-0
2. BiH            1-0
3. Velika Britanija 1-0
4. Ukrajina 0-2
5. Mađarska 0-2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.