Dobre vijesti iz Beograda: Dule pušten na kućno liječenje

Bh. selektor mnogo bolje

Dobre vijesti iz Beograda: Dule pušten na kućno liječenje

M. Šljivak

Selektor košarkaške reprezentacije BiH Duško Vujošević pušten je danas na kućno liječenje.

Trofejni stručnjak je zbog pojave gangrene na nožnom prstu protekle dane proveo na VMA u Beogradu, gdje je imao terapije u hiperbaričnoj komori.

Terapije su, srećom, dosta pomogle Vujoševiću. Selektor naše selekcije se osjeća mnogo bolje i danas je pušten na kućno liječenje.

Izvjesno je da će Vujošević bez problema voditi naš nacionalni tim u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kini. Njegovo stanje je za sada jako dobro, napredak je očit, ali će i dalje biti na promatranjima.

"Vodiću Bosnu i Hercegovinu makar i s jednom nogom. Neka ne brinu dušmani", poručio je nedavno Vujošević, nakon glasina u srpskim medijima da bi moglo doći do amputacije noge.

Naša selekcija kvalifikacije za  Mundobasket u Kini 2019. godine počinje 24. novembra protiv Rusije na domaćem parketu, a tri dana kasnije igramo protiv Francuske.

Podsjetimo, Vujošević zbog zdravlja nije putovao na meč protiv Armenije u pretkvalifikacijama, a svakako da nove prognoze o njegovom stanju raduju sve ljubitelje bh. košarke.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi