Dobri nastupi bh. košarkaša u Trevisu

Četvorica igrača iz BiH

Dobri nastupi bh. košarkaša u Trevisu

M. Šljivak

Kenan Karahodžić i Emir Sulejmanović imali su zapažene nastupe na Adidasovom kampu u Trevisu.

Centar Unicaje iz Malage Kenan Karahodžić je odigrao dvije utakmice u kojima je pružio dosta dobru igru.

Posebno se to odnosi na meč koji se igrao u petak, gdje je bio najefikasniji u pobjedi svog tima sa 13 poena i šest skokova za samo 20 minuta na parketu.

Zatim je Karahodžić igrao i za All-Star tim protiv selekcije Ukrajine i u pobjedi od 75:59 je upisao šest poena, da bi posljednjeg dana kampa postigao dva poena u direktnom duelu sa Emirom Sulejmanovićem koji je u ovom meču imao šest poena i šest skokova za 13 minuta.

Krilni centar Barcelone je zatim igrao i za All-Star selekciju, te je ponovo odigrao jako dobro. Postigao je sedam poena uz šest skokova u pobjedi 66:55.

Prvog dana Sulejmanović je imao nešto skromniji učinak u porazu svoje ekipe, a ubacio je dva poena.

Na ovom kampu nastupila su još dva mlada košarkaša, Tarik Biberović (SPARS) i Amar Mehić (Mega Leks).

Njihov tim je u takozvanom Next Gen meču poražen 72:64, a oba bh. košarkaša su odigrala po 20 minuta u startnoj petorci. Mehić je postigao četiri, a Biberović dva poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi