Dodik ponudio ostavku na mjesto predsjednika Igokee

Nakon incidenta na utakmici sa Crvenom Zvezdom

Dodik ponudio ostavku na mjesto predsjednika Igokee

Predsjednik Košarkaškog kluba Igokea, Goran Dodik je nakon incidenata na susretu protiv Crvene Zvezde podnio ostavku na svoju funkciju.

Dodik se izvinio svim onim koje je povrijedilo njegovo ponašanje te je istakao kako je njegov 'gest' bio upućen manjoj grupi navijača koja je nakon susreta omalovažavala njegovu ekipu.

 

"Izvinjavam se svima koje je moje ponašanje povredilo. Odreagovao sam u afektu, a to nije bilo u skladu sa funkcijom koju obavljam. Svi koji me poznaju znaju da sam navijač Crvene zvezde i da se prema „delijama“ nikada ne bih tako poneo. Bio sam isprovociran ponašanjem male grupe lokalnih navijača koji su i nakon naše pobede nastavili sa omalovažavanjem naše ekipe, našeg uspeha i svih ljudi koji navijaju za naš klub.Ne želim da svojim postupcima, počinjenim u afetktu bacam senku na najveću useph Igokee u istoriji i Upravnom odboru sam ponudio svoju ostavku", navodi se u saopštenju Gorana Dodika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.