Dodjeljene nagrade najboljim pojedincima

Liga mladih BiH

Dodjeljene nagrade najboljim pojedincima

D. Rakanović

Proteklog vikenda u Sarajevo je održan završni finalni turnir Lige mladih BiH.

Novi prvaci Bosne i Hercegovine u slijedećih pet kategorija su: 

Igokea (juniori), Spars (kadeta), Čelinac (pioniri), Mladi Krajišnik (juniorke) i Trebinje 03 (kadetkinje).

Nagrade pobjednicima uručili su članovi UO KS BiH Dalibor Miloš, Sejo Bukva, Mevludin Delibašić, Goran Cvikić i Boris Spasojević.

Pored ekipnih, dodijeljenje su i pojedinačne nagrade za najkorisnije igrače u svih pet kategorija. 

MVP titulu ponijeli su: Marija Kešeljević (Trebinje 03), Jovana Milaković (Mladi Krajišnik), Dejan Pavlović (Čelinac), Deni Radak (OKK Spars Ziraat bank) i Dalibor Ilić (Igokea). 

Nagrade najboljim igračima finalnog turnira Lige mladih uručio je Denis Agović, predstavnik Sportskih igara mladih.

"Iza nas su dva dana napornog rada, sjajnih utakmica i što je najvažnije - dobrih utakmica. Dvadeset najboljih ekipa iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, pored medalja i pehara, ponijeće i lijepe uspomene iz Sarajeva. Projekat Lige mladih još jednom je pokazao svu ljepotu košarke i sporta uopšte. Vidimo se sljedeće godine", poručili su iz Košarkaškog saveza BiH. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi