Dolazi u BiH: Malone će zbog Nurkića podržati BiH

Trener Denver Nuggetsa dolazi gledati svog centra

Dolazi u BiH: Malone će zbog Nurkića podržati BiH

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine krajem ovog mjeseca počinje kvalifikacioni turnir za plasman na Eurobasket 2017.

BiH će na tim mečevima imati podršku, ni manje ni više, nego trenera Denver Nuggetsa Michaela Malonea koji će u BiH doći zbog svog centra Jusufa Nurkića.

Malone kaže da na taj način želi pokazati našem centru koliko mu vjeruje i koliko ga podržava. Pojasnio je da će toći u BiH te da će ostati desetak dana u Evropi kako bi pratio nastupe našeg košarkaša u mečevima kvalifikacija.

"Planiram doputovati u Bosnu kada počnu kvalifikacije i planiram ostati u Evropi desetak dana da ga gledam u tim utakmicama. Time mu želim pokazati koliko mu vjerujem i koliko ga podržavam", rekao je Malone prilikom gostovanja u radio emisiji američkog novinara Zacka Lowea.

On je dodao da je Nurkić ovog ljeta odradio sve ono što su iz Nuggetsa od njega očekivali te da je veoma zadovoljan zbog toga,. Također, smatra da je pred Nurkićem sjajna sezona.

"Uvjeren sam da će Jusuf Nurkić imati fantastičnu sezonu. Vrlo je odlučan, vrlo motiviran. Uradio je sve što smo tražili od njega, čak i više od toga. Ako ostane zdrav i spreman, imamo veliku šansu biti kompetitivni u Zapadnoj konferenciji", poručio je on.

Podsjetimo da će BiH svoje mečeve u kvalifikacijama igrati u Sarajevu protiv Švedske te u Tuzli protiv Rusije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi