Domaće pobjede za Leotar, Vardu i Široki

Liga 12, 11. kolo

Domaće pobjede za Leotar, Vardu i Široki

E. Škorić

Večeras su odigrane još tri utakmice 11. kola Lige 12, a domaće pobjede ostvarili su Leotar, Široki i Varda.

Košarkaši Leotara su sa 67:59 bili bolji od Zrinjskog u hercegovačkom okršaju. Mostarci su dobili prvu dionicu sa 14:7, ali je do odlaska na odmor Leotar stigao do preorketa (28:27).

U nastavku su Trebinjci kontrolirali tempo igre, te na kraju upisali novu pobjedu, osmu u prvenstvu, dok je Zrinjski na omjeru 5-6.

Aleksić je predvodio Leotar sa 16 poena, a svi ostali igrači u domaćem timu su bili na jednocifrenom broju poena. Šutulović je u timu Zrinjskog ubacio 21 poen.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Široki je na Pecari deklasirao ekipu Heo iz Bileće sa 75:44. Bilinovac je bio najefikasniji domaći igrač sa 19 poena. šest skokova i četiri asistencije, dok je kod gostiju Negovanović ubacio 14 poena uz šest skokova. Vuković je dodao 11 poena

Varda HE je u Višegradu lako stigla do nove pobjede. Slavila je domaća ekipa sa 84:69 protiv Kaknja. Radić sa 17 i Đurđević sa 15 predvodili su domaće, goste Merdanović sa 13 poena. Varda je tako stigla do treće pobjede. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije