Domen Lorbek se vratio u Olimpiju

Povratak iskusnog košarkaša

Domen Lorbek se vratio u Olimpiju

M. Šljivak

Iskusni košarkaš Domen Lorbek (32) novi je član ljubljanske Olimpije.

Nekadašnji reprezentativac Slovenije potpisao je ugovor sa slovenačkim velikanom do kraja sezone, a u ekipu se vraća nakon deset godina.

Lorbek je bio želja trenera Olimpije Gašpera Okorna koji je uvjeren da će iskusni šuter pomoći njegovom timu.

"Hvala rukovodstvu kluba što su vratili Domena. Uvjeren sam da nam on može dosta pomoći. Znamo da se vraća nakon teške povrede i da nije godinu dana igrao, ali prošao je određena testiranja i fizički je potpuno spreman. Nedostaje mu kontakt igre 5 na 5, ali njegove kvalitete su dovoljne da ga dovedemo", rekao je Okorn.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Lorbek je karijeru počeo u Triglavu iz Kranja. Nakon toga je igrao za Helios i Olimpiju, odakle je 2007. godine krenuo u evropsku avanturu.

Igrao je u Italiji, Španiji i Turskoj, a posljednju sezonu je proveo u ekipi Betisa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi