Domercant najbolji u pobjedi Siene

Serija A

Domercant najbolji u pobjedi Siene

Siena Montepaschi nastavila je sa briljantnim partijama u Seriji A. U 29. kolu aktuelni prvak nije imao milosti prema Snaideru iz Udina kojeg je deklasirao sa 101:69.

Najbolji pojedinac u pobjedničkom sastavu bio je bh. košarkaš Henry Domercant sa 17 poena i dva skoka. Eze je dodao 16, a Mc Intyre 15 koševa.

Trijumf je upisala i drugoplasirana Lottomatica u derbi meču protiv Avelina.

Rimski sastav slavio je sa 95:84 čime je potvrdio da je najozbiljniji kandidat Sieni za prvu poziciju, ukoliko uopšte postoji takva ekipa.

U vrlo uzbudljivom meču četvrtoplasirani Benetton Treviso je bio bolji od trećeg Bancaterasa. Bilo je 85:82, a junak susreta bio je hrvatski internacionalac Sandro Nicević sa čak 32 poena.

Poredak
1. Montepaschi SI 28-1, Lottomatica 19-10, Bancatercas 18-11, Benetton 17-12, La Fortezza 17-12, Armani J. MI  17-12, Angelico BI 15-14, NGC Cantù 14-15, Scavolini Spar PS 13-16…

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.