Dosta uzbuđenja u Skenderiji, Bosna Royal na kraju poražena

Počela Druga ABA liga

Dosta uzbuđenja u Skenderiji, Bosna Royal na kraju poražena

E. Škorić

Košarkaši Bosne Royal su na premijeri Druge ABA lige ugostili Vršac, te su doživjeli poraz rezultatom 84:77.

U utorak od 18 sati Bosna Royal i Vršac u Skenderiji su odigrale premijerni meč, a na kraju je zasluženo slavio srbijanski predstavnik.

Bez obzira na poraz, danas svi navijači Studenata mogu da budu sretni jer se prvi put od 2010. godine njihov klub takmiči u nekom regionalnom prvenstvu.

Loše je utakmicu otvorila Bosna, koja je gubila 8:0 za samo dvije minute igre, da bi do kraja prve dionice rezultat glasio 24:18 u korist gostiju. 

Uspjeli su domaći košarkaši malo da se probude u drugoj dionici i da se vrate u meč, a na odmor se otišlo pri rezultatu 42:39 za Vršac. 

Za goste je treća četvrtina bila fantastična, pošto su u istoj slavili sa 27:17, mada je u zadnjoj četvrtini Bosna uspjela da se primakne rivalu i da uvede meč u malkice neizvjesniji finiš, no ne i da napravi preokret.

Početka posljednje dionice protiče u boljoj igri Bosne, dok Vršac skoro tri minute nije ubacio koš, pa je domaćin smanjio na četiri razlike sa 11:0 serijom.  I dok se Bosna pokušavala u potpunosti vratiti, Kutlešić zabija trojku i Vršcu donosi plus sedam.

Dosta grešaka na obje strane, pa je Vršac održavao prednost od oko četiri poena, mada je Bosna imala toliko puta priliku da se u potpunosti vrati u igru. Nije uspjela, pa će porazom krenuti u Drugu ABA ligu. 

Kutlešić je kod gostiju bio najefikasniji sa 20 poena i šest skokova, dok je Simeunović dodao 14. U timu Bosne Knežević je ubacio 23 poena uz četiri asistencije, a Walker 18. 

Bosna Royal - Vršac 77:84

Bosna: Walke 18, Pašajlić 11, Ikonić 6, Knežević 23, Bradford, Rešidović 2, Ćurevac, Blair 4, Đelmo, Radukić 4, Šturanović 9, Durak. 

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Vršac: Đerić 9, Kočović 5, Mitrović 6, Glišić 4, Kutlešić 20, Đorđević, Munižaba, Veljković 5, Uzelac, Savović 5, Ostojić 16, Simeunović 14.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti